četrtek, 10. julij 2014

Brezskrbni na spletu tudi v tujini

Imeti internet v žepu je dandanes nekaj popolnoma vsakdanjega, saj smo vajeni, da imamo do njega dostop prek računalnikov ali tablic in, če ne drugače, tudi na telefonih. Za vsakdan imamo zato v vključene prenose podatkov v domačih omrežjih, vendar smo pogosto upravičeno zaskrbljeni, ko stopimo čez mejo in smo za uporabo spletnih storitev odvisni od tujih operaterjev. Ti so pogosto bistveno dražji od domačih omrežij, predvsem pa je stroške ponekod težko predvideti. V Evropski uniji ti stroški ne smejo presegati 0,244 EUR za megabajt prenosa, nekateri operaterji so lahko tudi cenejši, za nekatere države pa obstajajo posebni dogovori o ceni. Tako smo se v podjetju T-2 za letošnjo poletno sezono dogovorili s hrvaškim operaterjem Tele2, kjer si lahko naši naročniki uredijo neomejen prenos podatkov na Hrvaškem.

Žal pa se ni mogoče povsod zanesti na tovrstne cenovne dogovore in moramo sami poskrbeti za omejitev prenosa podatkov. Te lahko nastavite prek naših servisnih strani, kjer je mogoče prenos podatkov izključiti, a to ni vedno mogoče, saj je za to treba že imeti dostop do spleta. Omejitev je zato mogoče nastaviti tudi na telefonu. Ker pa so nastavitve pogosto v telefonih skrite in se med napravami zelo razlikujejo, se lahko obrnete na spodnja navodila in si olajšate iskanje ter se bolj posvetite temu, kar v vročih poletnih dneh res šteje.

Za več informacij, dobrodošli na T-2 spletni strani!

- Navodila Android
- Navodila iPhone
- Navodila Windows Mobile
- Navodila Servisne strani
- Navodila blokada SMS



Android:


Izberete "Nastavitve/Omrežja/Mobilna omrežja" ("Settings/Network/Mobile networks") izključite možnost prenosa podatkov v tujini, odkljukate možnost "Gostovanje" ("Data roaming")

 


iPhone:

Izberete "Settings/Cellular " izključite možnost prenosa podatkov v tujini ("Data roaming" nastavite na "off").




Windows Phone:

Izberete "Nastavitve/mobilno omrežje" ("Settings/Cellular") in pri izbiri "Možnosti podatkovne povezave med gostovanjem" ("Data roaming options") nastavite – "ne uporabljaj med gostovanjem" ("Don't roam").




Servisne strani:

V servisne strani se vpišete z vašimi naročniškimi podatki ter nato v meniju »Mobilna telefonija« izberete možnost »Blokade«. 




SMS Blokada:

Za blokado podatkovnega prometa v gostovanju pošljite SMS sporočilo na številko 1111 s ključno besedo BLOKADA PODATKOV TUJINA oz. BLOKADA PODATKOV SIMOBIL.

Za deblokado podatkovnega prometa v gostovanju pa pošljite na številko 1111 ključno besedo DEBLOKADA PODATKOV TUJINA oz. DEBLOKADA PODATKOV SIMOBIL

Status blokade lahko preverite s sporočilom STATUS PRENOSA PODATKOV na številko 1111